Duyu organları testi soruları Çözümlü cevapları

Ekim 7, 2010 at 7:44 am Yorum yapın

51.Cisimlerden göze gelen ışık ışınlarının il önce geçtiği yapı ve en son ulaşacağı yapı,sırayla aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

A)sarı benek-iris

B)kornea-sarı benek

C)iris-sarı benek

D)göz merceği-kornea

Cevap:B

52. I.cisimlerin rengini algılama

II.cisimlerin büyüklüğünü algılama

III.cisimlerin şeklini algılama

Yukarıdakilerden hangileri,sarı benekteki duyu almaçlaı ile sinirler tarafından sağlanır?

A)yalnız I B)I ve II

C)II ve III D)I,II ve III

Cevap:D

53.Gözle ilgili olarak,aşağıda verilen bilgilerdsen hangileri doğrudur?

I.cismin net olarak algılanması için,görüntü sarı benek üstüne düşmelidir?

II.göze gelen ışığı kornea ve mercek kırar

III.göz uyumunu,göz merceğinin kalınlaşıp inclmesini sağlar

A)yalnız I B)I ve II

C)I ve III D)I,II ve III

Cevap:D

54.Göze siyah,yeşil,kahverengi gibi renkleri kazandıran kısım aşağıdakilerden hangisidir?

A)kornea B)sarı benek

C)iris D)göz bebeği

Cevap:C

55.Aşağıda verilen olaylardan hangileri,iç kulakta gerçekleşebilir?

I.vücut dengesine yadımcı olma

II.ses dalgalarını sinirlere aktarma

III.kulak zarının etrafındaki hava basıncını dengeleme

A)yalnız I B)I ve II

C)II ve III D)I,II ve III

Cevap:D

56.insan vücudunu çepe çevre saran derinin özellikleriyle ilgili,aşağıda verilenlerden hangileri doğrudur?

I.dokuların aşırı su kaybını önler

II.vücut ısısının fazlasını dışarı atar

III.bağışıklığın sağlanmasına yardım eder

IV.yapısındaki tüm hücreler cansızdır

A)I ve II B)I,III,IV

C)I,II,III D)I,II,III ve IV

Cevap:C

57.Kulağa gelen ses titreşimlerinin alarak sinirlere aktarılmasını sağlayan duyu almaçları,aşağıdaki kısımların hangisinde bulunur?

A)kulak yolu B)kulak zarı

C)çekiç,örs ve üzengi D)salyangoz

Cevap:D

58.Dışarıdan alınan hava,burundan geçerek,aşağıdaki işlemlerden hangileri yapılabilir?

I.havanın nemlendirilmesi

II.havanın temizlenmesi

III.havanın ısıtılması

A)yalnız I B)I ve II

C)II ve III D)I,II ve III

Cevap:D

59.Derinin en kalın bölümü olan alt derinin yapısında,aşağıda verilenlerden hangsi bulunmaz?

A)kılcal damarlar B)duyu almaçları

C)renk maddeleri D)ter bezleri

Cevap:C

60.Kulaktaki çekiç,örs ve üzengi kemiklerinin işitmedeki görevleriyle ilgili,aşağıdakileden hangisi yanlıştır?

A)kulak zarının iki tarafındaki hava basıncını düzenler

B)sesin işitilme şiddetini ayarlar

C)kulak zarına gelen ışınları ayarlar

D)ses titreşimlerini salyongaza doğru taşır

Cevap:A

61.Aşağıdakilerden hangsi,salgıladığı hormonlarla diğerlerinin çalışmasını kontrol eder?

A)pankreas bezi

B)tiroit bezi

C)hipofiz bezi

D)böbrek üstü bezi

Cevap:C

62.Aşağıdaki duyu organlarından hangisi,duyu görevi dışındaki bir görev ile eşleştirilmiştir?

A)kulak-işitme

B)deri-solunum

C)burun-koku alma

D)dil-tat alma

Cevap:B

63.Omurilik soğanı,aşağıdakilerden hangisini kontrol etmez?

A)solunum hareketlerini

B)kalp atış hızını

C)yutmayı

D)yürümeyi

Cevap:D

64.Aşağıdakilerin hangileri solunum sistemi organlarıdır?

I.yutak

II.soluk borusu

III.akciğerler

A)yalnız III B)I ve III

C)II ve III D)I,II ve III

Cevap:D

65.Aşağıdakilerden hangisi burnumuzun görevi değildir?

A)koku alma

B)alınan avayı süzme

C)alınan nemli havayı kurutma

D)alınan soğuk havayı ısıtma

Cevap:C

66.Derinin aşağıdakilerden hangisinde görevi yoktur?

A)sıcaklık hissetme

B)solunumda

C)boşaltımda

D)sindirimde

Cevap:D

67.Aşağıdakilerden hangisi dilin görevi değildir?

A)tat alma

B)sindirime yardımcı olma

C)cisimlerin sıcaklığını ayarlama

D)konuşmaya yardımcı olma

Cevap:C

68.Aşağıdaki iç salgı bezlerinden hangisi adrenalin hormonu salgılar?

A)hipofiz bezi

B)tiroid bezi

C)yumurtalık

D)böbrek üstü bezi

Cevap:D

69.Aşağıdakilerden hangisi,nefes alma sırasında gerçekleşmez?

A)diyafram düzleşmesi

B)akciğerlerin sıkıştırılması

C)göğüs boşluğu hacminin atması

D)kaburgalar arasında dışta yer alan kasların kasılması

Cevap:B

70.Dilin sağ yarısı uyuşturulan bir kişi,sol tarafıyla hangi tatları alabilir?

I.acı

II.tatlı

III.ekşi

IV.tuzlu

A)I-II B)II-III

C)I-III-IV D)I-II-III-IV

Cevap:D

71.Aşağıdakilerden hangisi hem sindirim enzimi hem de hormon salgılayan bir bezdir?

A)pankreas B)karaciğer

C)böbrek D)hipofiz

Cevap:A

72.Aşağıdakilerden hangisi sonradan kazanılan reflekslerden değildir?

A)yüzmek

B)örgü örmek

C)eline iğne batan çocuğun elini aniden çekmesi

D)çocukken keman çalmayı öğrenen birisinin ileri yaşlarda yine çalabilmesi

Cevap:C

73.Aşağıdakilerden hangisi diğer iç salgı bezlerinin çalışmasını denetler ve düzenler?

A)böbrek üstü bezi B)hipofiz bezi

C)tiroit bezi D)yumurtalık

Cevap:B

74..Çok sıcak çorba içtiği için dilinin uç kısmı yanan bir insan,hangi tadı almakta zorlanır?

A)acı B)ekşi C)tuzlu D)tatlı

Cevap:D

75.Aşağıdaki iç organlardan hangileri kanın temizlenmesinde görevlidir?

I.akciğer

II.karaciğer

III.mide

IV.böbrek

A)I-II B)II-III

C)I-II-IV D)I-III-IV

Cevap:C

76. 1.hücreler arası iş birliği sağlar

2.vücudu ağ gibi sarar

3.dış dünya ilebağlantımızı sağlayan sistemde yer alır

Yukarıdaki bilgiler hangi dokunun özelliğidir?

A)yağ doku B)sinir doku

C)kan doku D)kemik doku

Cevap:B

77.Aşağıdakilerden hangisi insan derisinin görevlerinden değildir?

A)vücudu dış etkenlerden koruma

B)dokunma duyusunu alma

C)salgı yapma

D)sindirimi gerçekleştirme

Cevap:D

78.Hangi salgı bezinin salgıladığı hormon doğru verilmiştir?

A)hipofiz bezi-büyüme hormonu

B)böbrek üstü bezi insülin hormonu

C)pankreas-adrenalin hormonu

D)tiroit bezi-glukagon hormonu

Cevap:A

79.Göze gelen ışık ışınları il önce aşağıdakilerden hangisinden geçer?

A)sarı benekten

B)göz merceğinden

C)iristen

D)korneadan

Cevap:D

80.Kulağımızda,ses titreşimlerini alan duyu almaçları hangi kısımda bulunur?

A)kulak yolunda

B)kulak zarında

C)üzengi kemiğinde

D)salyangozda

Cevap:D

81.Aşağıdakilerden hangisi kazanılmış reflekse örnektir?

A)gözümüzün önünden bir sinek uçtuğunda göz kırpmamız

B)önden giden bir aracın fren lambaları yandığından frene basmamız

C)ani bir patlamada vücudumuzu korumak için büzülmemiz

D)sıcak bir cisme dokunduğumuzda elimizi anidengeri çekmemiz

Cevap:B

About these ads

Entry filed under: Dökümanlar. Tags: .

Biyoloji dersi yazılı sınav soruları ve cevapları 7.SINIF SOSYAL BİLGİLER SINAV SORULARI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Son Yazılar

Blog Stats

  • 615,667 Kişi Ziyaret Etti

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: